En guide till din rakning

      Comments Off on En guide till din rakning

Skägg är en av dagens största trender inom manlig skönhetsvård. Många odlar stora tjocka välformade skägg, vilket har skapat en hel community. Men även intresset överlag för grooming har ökat kraftigt. Allt fler män besöker regelbundet sin lokala barberare för välgörande behandlingar av olika slag. Men däremellan vill du såklart även kunna utföra en ordentlig rakning hemma. Se till att avsätta tillräckligt med tid så kan rakningen lätt bli dagens härligaste stund.

Steg för steg

Steg ett för din rakning är att tvätta ansiktet med en mild rengöringsprodukt. Då sväller hårstråna upp och mjuknar, vilket underlättar processen och minskar risken för irritation. Särskilt för känslig hy rekommenderas att använda en rakolja. Den bidrar till att reducera friktionen mellan rakblad och hud. Välj gärna en mjuk raktvål med lågt PH-värde, som du värmer lite i handen innan applicering. Värm igen med en handduk när du har tvålat in dig.

Försegla huden som avslut

Efter avslutad rakning sköljer du av ansiktet med ljummet vatten samt en gång till med lite kallt vatten. Det senare är för att stänga porerna och hindra att orenheter kommer in. Avsluta med att försegla ytterligare med ett lugnande after shave-balsam. Då undviker du rodnad eller inflammationstillstånd. Du hittar ett stort utbud på nätet av bra produkter för din rakning bland annat hos den specialiserade butiken Babyface.