Klädkaos i kläddjungeln

      Comments Off on Klädkaos i kläddjungeln

Alla kan nog känna igen sig i känslan av att man inte har någonting att ha på sig. De allra flesta av oss har garderober fulla med kläder men trots det är det svårt att hitta kläder med den perfekta passformen. Varje människa är unik. I en perfekt värld är kläder anpassade till oss, inte bara för våra specifika kroppstyper utan även för andra behov.Människor med olika typer av rörelsehinder, som till exempel rullstolsburna, känner ofta de har svårare att hitta kläder som passar dem. De allra populäraste affärerna, och därmed även de mest lättillgängliga, har ofta inte deras behov i åtanke.

Att hitta de rätta kläderna för dig

Det finns många olika kroppstyper och stilar därute och alla blir inte representerade i klädindustrin. Det gör att hitta kläder som känns rätt för en själv kan vara mycket svårt. Å ena sidan är det kanske enklare idag att hitta sin stil tack vare sociala medier och influencers. Å andra sidan är det fortfarande svårt att hitta kläderna i rätt storlek och med rätt passform. Hur ska man veta vilken typ av kroppstyp man har? Det finns tester man kan göra på nätet, ett test som hjälper en att avgöra vilken kroppstyp man har och vilka klädesplagg som bäst passar den kroppstypen.

Kläder för rullstolsburna

Det finns företag som engagerar sig i denna fråga, Wheelwear är ett sådant exempel. Kläder för rullstolsburna är något som många ofta förbiser vilket gör att marknaden för dessa blir mycket begränsad. DHR, tidigare De Handikappades Riksförbund, skriver att deras mål är att alla människor ska känna sig välkomna och inkluderade i samhället. Kläder är ett viktigt steg på vägen. Det är något som alla måste ha på sig varje dag. Det är svårt att känna sig inkluderad om det inte ens finns anpassade kläder tillgängliga för människor med rörelsehinder. Det är en utmaning att hitta kläder med rätt passform, men för vissa är utmaningen större än så.