Enkel makeup för sommaren

      Comments Off on Enkel makeup för sommaren

Sommaren är här och många av oss ser fram emot en välkommen ledighet. Det betyder att vi inte längre behöver följa klädkoden på jobbet och även behovet av makeup förändras. Antagligen kommer du att tillbringa mer tid utomhus, förhoppningsvis i solen. Därför blir det ännu viktigare än under vintern att välja en basprodukt för ansiktet med solskyddsfaktor. Vilken styrka på SPF beror på din hudtyp och var någonstans du kommer att vistas. Ett tips kan vara att välja en relativt transparent produkt, eller en som har hög grad av anpassningsbarhet, så att din naturliga solbrändhet kommer till sin rätt.

Minimalistiskt och solkysst

Sommarlooken bygger på att vara naturlig och avspänd samt kännas solkysst. Men det betyder inte att du inte ska sminka dig alls. Framförallt i början av säsongen kan du bättra på en begynnande solbränna med ett snyggt solpuder som matchar din egen hudton, främst på kindben, haka och panna. Även diskret konturering hjälper till att framhäva ansiktets konturer. Ögonmakeupen får gärna vara något mer nertonad. Kanske hoppar du över skuggor och använder enbart liner samt mascara, eventuellt i en nyans ljusare än till vardags. Markerade bryn däremot ger en vacker inramning till ansiktet. Men låt dem gärna gå åt det buskiga hållet.

Färg sätter pricken över i

För att sätta en sista touch på din makeup kan du experimentera med färg på läppar och naglar. Precis som för ansiktet som helhet är det extra viktigt att dina läppar är skyddade med solskyddsfaktor under den varma årstiden. Om du ändå vill bära läppstift kan du exempelvis lägga en grund med SPF undertill. Snygga läppfärger för sommaren inkluderar olika nyanser av korall, orange och terrakotta. Men även mer iögonfallande rosa toner, för att göra ett statement. Eller nöj dig med ett fuktgivande läppglans, för att matcha strandrufsigt hår. Mycket kan hittas på nätet, av det du behöver för ditt härliga sommarsmink.